Division 2 spelare som imponerat 2018

Division 2 är i rangen Sveriges fjärde bästa fotbollsserie och består av totalt sex olika serier med 12 klubbar i vardera serie. Spelare inom division 2 har sällan något arvode för sitt spelande utan det består främst av en genuin passion för sporten, men en bra prestation på seriegraden kan på kort tid leda till spel på högre nivå. Under förra året var det ett flertalet spelare som utmärkte sig, låt oss gå in lite närmare på vilka dessa namn var.

Norrland och Norra Svealand

Niclas Larsson är målvakt i Hudiksvalls FF som ingår i Norrlands division 2 serie. Han gjorde en imponerande säsong i målet och är väl värd att nämna i det här sammanhanget. Även William Olausson, IFK Luleås tuffa back presterade fint under förra årets fotbollssäsong i division 2 Norrland liksom anfallaren Jack Green som spelar för seriesegraren Bodens BK. Kristoffer Khazeni spelar som mittfältare i IFK Stocksund och har haft stor betydelse för Stocksunds fina målstatistik under 2018. Lidingös målvakt Jacob Widell har trots sin ringa ålder på 20 år visat stor talang och är definitivt ett framtidslöfte.

Södra Svealand och Norra Götaland

Sylvia tog hem segern i division 2 Södra Svealand, mycket tack vare skyttekungen Daniel Andersson samt Manasse Kusu. Målvaktspriset för 2018 tar Adrian Engdahl i IFK Haninge hem här. Simon Forslund och Tommie Veljovic i FC Trollhättan visade bägge på imponerande prestationer under den gångna säsongen liksom Agon Beqiri i Karlstad.

Östra Götaland och Västra Götaland

Den kommande säsongen kommer vi att få se Assyriska i division 1 efter att ha kammat hem segern i Östra Götaland division 2. Simon Karlsson Adjei var en nyckelspelare för Assyriska då han stod för mer än hälften av klubbens gjorda mål. En försvarare värd att nämna i sammanhanget är Robin Cederberg som till vardags spelar för Bromölla. Peter Dahlberg i Lindome som för övrigt vann Västra Götaland är utan tvekan en av de absolut bästa målvakterna från förra årets division 2.