Nyheter från division 3

Nybro IF är ett division 3 lag som spelar i serien Sydöstra Götaland och inför den nya säsongen har klubben presenterat en del nyförvärv. På klubbens webbsida kan vi läsa oss till att laget blivit förstärkt på både målvaktsfronten och bland utespelarna.

Nya målvaktsnamn

För ett par månader sedan berättade Nybro IF om klubbens första nyförvärv inför den stundande säsongen. Omar Abo Deeb som tidigare har spelat i Gottne IF, ett lag i division 2, var då klar att sätta på sig den röd-vita nybrodressen. Ett annat målvaktsnamn som för inte länge sedan blev officiellt är Alexzander Eriksson som faktiskt har Nybro som modersklubb. Han begav sig redan som 16-åring till Trekantens IF för att slutligen hamna i Flygsfors-Gadderås IF som sista klubb innan bytet hem till Nybro. Det ett stort plus för klubben att kunna räkna med två erfarna och duktiga målvakter.

Unga nyförvärv

Elias Karlsson är ett av Nybros nyförvärv inför 2019 års säsong i division 3. Han är inte mer än 17 år gammal, men har redan visat prov på talang. Elias har redan hunnit med ett flertalet träningspass med Nybro och lämnar alltså i och med den nya säsongen hans forna klubb Alstermo IF. Neo Patron är ett annat nytt namn som det kommer pratas om på Victoriavallen framöver. Han kommer som imponerande målskytt från Kosta IF, men har även spelat i Åryds IK.

Nybro IF i division 3 2019

Det råder alltså av allt att döma förhoppning inom Nybro IF inför den stundande fotbollssäsongen. Serien ser intressant ut, och det finns stora chanser till riktigt tighta matcher och spännande slutspel. Kanske är det i år Nybro med tränaren Ola Petersson tar sig upp i systemet och att Victoriavallen ännu en gång får stå värd till matcher i en högre division. Den första omgången för Nybro äger rum fredagen den 12 april då laget möter Lindsdals IF på bortaplan klockan 19:00.