Om bloggen

På den här bloggen kan du räkna med ett unikt innehåll av fotbollsläsning där vi till skillnad mot majoriteten fotbollsajter riktar fokus mot lokalfotbollen – det vill säga svensk fotboll på de lägre nivåerna.

Genuint fotbollsintresse

Vi som driver den här bloggen besitter ett gediget intresse för svensk fotboll, oavsett vilken division det rör sig om. Med det sagt är du garanterad ett unikt innehåll där vi ger utrymme åt en typ av fotboll som annars knappt märks av i media. Vi analyserar svensk fotboll utifrån det lokala föreningslivet och den betydelse landsbygdens idrott haft för fotbollen i vårt land. Inte sällan kommer du att läsa om olika spelare som vi håller ett särskilt öga på.

Svensk fotbollshistoria

Utöver vårt sportsliga intresse för svensk lokalfotboll är vi även genuint intresserade av historia och fotbollens betydelse för samhället över tid. Vi kommer därför vid återkommande tillfällen beskriva hur fotbollen som idrott har vuxit sig till att bli Sveriges största sport, både när det kommer till utövare och publik. Mellan varven ger vi dig även mer faktabaserad läsning som kan handla om allt från idrottsplatser och föreningar till kända spelare som börjat sin karriär i lägre divisioner.

Lokala derbyn

Även om antalet fotbollsföreningar blivit färre med åren har de lokala derbymatcherna än idag en stor betydelse för fotbollen i Sverige. Oavsett det gäller derby i storstockholm eller ett derby på lägre divison i Norrland brukar den här typen av möten locka stor publik. Än idag har lokalfotbollens derby egenskapen av att bjuda in till folkfest och vi kommer självklart att rapportera om de stora mötena i de lägre divisionerna.

Välkommen!