Omskriven match i damernas Division 1

Under förra årets division 1 norra för damer var det framför allt en match som blev omskriven. Det var Göteborgslaget Qviding Fräntorps IF som satte stop för Skövde KIK:s långa segersvit på sex vunna matcher. Qviding stod värd för matchen som slutade oavgjort med ett mål för vardera lag.

Matchen i sin helhet

När Qviding tog emot Skövde i mitten av septemner 2018 var det höga förväntningar på Skövde KIK som kom till Göteborg med sex segrar i ryggen. Matchen var intensiv, men mot förväntningarna klarade hemmalaget av att stå emot det tämligen vinstsäkra Skövde. Slutresultatet blev 1-1 där Caroline Schulz var hemmalagets hjälte och målgörare medan Charlotte Brascia stod för Skövdes mål, vilket räddade laget från en förlust.

Serien avslutades med IK Rössö som vinnare, medan Skövde slutade trea och Qviding på en femte plats.

Damernas division 1

Inom svensk damfotboll är division 1 den tredje högsta serien då den är det direkta steget efter damallsvenskan och elitettan. Tidigare bestod division 1 för damer av två olika serier, vilka var Norrettan och Söderettan men sedan 2013 finns det totalt sex olika serier inom divisionen, varav samtliga består av 12 lag.

Det är från division 1 som lag kan kvalificera sig upp till spel i Elitettan och genom att prestera ytterligare finns chansen att ta sig till Damallsvenskan. Säsongen för spel i division 1 följer den vanliga svenska fotbollskalendern med start i april och slut runt oktober/november. Samtliga lag möter varandra i princip två gånger under säsongen; en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. Elitettans tre sämsta lag flyttas ned till division 1 den kommande säsongen.

De sex olika serierna i damernas division 1 är Norrland, Norra Svealand, Södra Svealand, Mellersta Götaland, Norra Götaland och Södra Götaland. Qviding och Skövde tillhör Norra Götaland där de även spelar kommande säsong.