Svensk fotboll på divisionsnivå

Är du en inbiten fotbollsfantast oavsett vilken nivå det gäller? Då har du hittat rätt; den här bloggen är nämligen en sajt om svensk fotboll på lägre divisionsnivå. Det är alltså här du ska kika in för att hitta information om lokala derbyn, intressant klubbläsning och annat relevant som hör till lokalfotbollen.

Fotbollsföreningar på landsbygden

Numera är det knappt att lokaltidningarna skriver några rader om ett derby eller annat intressant som sker inom fotbollen på de lägre divisionsnivåerna. Därför behövs bloggar som denna där vi primärt ger lokalfotbollen det största utrymmet. Här är du garanterad aktuell läsning kring olika fotbollsföreningar på landsbygden oavsett om det gäller division tre eller division fem.

Vi som driver den här bloggen har även ett genuint intresse för svensk fotbollshistoria. Du kan därför räkna med en hel del inlägg som på olika sätt berör fotbollens utveckling i vårt avlånga land. Det kan vara allt från de första föreningarna till mer nutida diskussioner där vi exempelvis skriver om invandringens betydelse för de nedlagda fotbollsföreningarna på landsbygden.

Unikt innehåll

Som en av få sajter som faktiskt fokuserar på fotboll i de lägre divisionerna kan vi också erbjuda ett unikt innehåll. Vi fokuserar på saker andra sportsajter inte rapporterar om. Inför olika derbyn ser vi till att bjuda på intressanta analyser och allmänna beskrivelser av de olika lagen. Du kan dessutom se fram emot en hel del faktaläsning i form av statistik inom klubbar eller divisioner.

Eftersom vi inte är många som rapporterar och skriver om fotboll i de lägre divisionerna är just den här bloggen en av få som kan “upptäcka” talanger. Vi försöker i så hög grad som möjligt att analysera spelare, framför allt av den yngre generationer i de lägre divisionerna. Det ger oss möjligheten att skriva om olika spelare som vi tycker har talang. Ibland kan det faktiskt vara en push i rätt riktning som tar en talang dit den hör hemma – i detta sammanhang, i högre divisioner!